Buy all ingredients right below the recipe
Pentru aluat
- 190 g făină albă
- 150 g de unt
- 30 g zahăr pudră
- un gălbenuș de la un ou
- zeama de la o lămâie
- un vârf de sare
Pentru umplutură
- 5 mere potrivite
- 50 g de zahăr brun
- o jumătate de linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
- 1Amestecă untul, făina, zahărul și sarea până obții o textură de firimituri fine. Apoi adaugă 3 linguri de apă foarte rece, gălbenușul de ou și coaja de lămâie. Frământă rapid până obții un aluat neted, ușor lipicios, având grijă să nu mai rămână bucăți vizibile de unt. Învelește aluatul în folie alimentară și lasă-l la frigider să se odihnească cel puțin 45 de minute.
- 2După ce aluatul s-a odihnit, pregătește merele. Curăță-le de coajă, scoate cotoarele și taie-le în felii subțiri. Pune-le într-un bol și amestecă-le cu jumătate din cantitatea de zahăr și scorțișoara. Preîncălzește cuptorul la 180 °C și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt. Întinde aluatul direct pe hârtia de copt presărată ușor cu făină, într-un cerc neregulat, de aproximativ 0,5 cm grosime — nu te îngrijora de marginile neuniforme — și transferă-l în tavă.
- 3Așază feliile de mere uniform peste aluat, lăsând o margine liberă de 3–4 cm. Îndoaie marginile peste mere și apasă ușor pentru a le sigila. Presară uniform restul de zahăr brun peste galette și coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35 de minute, sau până când merele se înmoaie, iar crusta capătă o nuanță aurie. Dacă aluatul începe să se rumenească prea repede, în timp ce merele sunt încă tari, acoperă partea superioară cu folie de aluminiu și continuă coacerea. Lasă galette-ul copt să se răcorească puțin în tavă, apoi servește-l cald — ideal cu o cupă de înghețată. 🍎🥧

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
