Sari peste navigare
  • Informații privind modificarea comenzilor adiționale
    Pentru ca fiecare livrare să decurgă fără probleme, completarea comenzii este posibilă până cu 24 de ore înainte de livrare. Îți recomandăm să plasezi comanda puțin mai devreme decât de obicei.

20 pentru aprox. 20 cornulețe
Nou

Cumpără ingredientele necesare sub rețetă

Ingrediente

  • 110 g de unt moale
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuș
  • 140 g făină albă
  • 1/3 linguriță vanilie măcinată
  • 50 g nuci măcinate
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • 1
    Macină nucile fin și amestecă-le cu zahărul, făina, vanilia și sarea. Adaugă untul tăiat bucățele și gălbenușul și frământă până obții un aluat neted și ușor lipicios. Înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider la odihnit timp de 2 ore.
  • 2
    Preîncălzește cuptorul la 180 °C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Din aluat formează două rulouri lungi, apoi taie-le cu un cuțit în bucăți egale. Din fiecare bucățică rulează cilindri mici, pe care îi modelezi în formă de cornulețe.
  • 3
    După ce tava este completă, introduce-o încă 10 minute la frigider, pentru ca aluatul să se întărească. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute, până când cornulețele se rumenesc ușor.
  • 4
    Lasă-le să se răcească puțin pe tavă și, cât sunt încă calde, tăvălește-le prin zahărul pudră amestecat cu vanilia. Dacă se rup, mai lasă-le puțin să se răcească înainte de a le tăvăli. Poftă bună!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente