Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- 110 g de unt moale
- 50 g zahăr pudră
- 1 gălbenuș
- 140 g făină albă
- 1/3 linguriță vanilie măcinată
- 50 g nuci măcinate
- un praf de sare
Mod de preparare
- 1Macină nucile fin și amestecă-le cu zahărul, făina, vanilia și sarea. Adaugă untul tăiat bucățele și gălbenușul și frământă până obții un aluat neted și ușor lipicios. Înfășoară-l în folie alimentară și lasă-l la frigider la odihnit timp de 2 ore.
- 2Preîncălzește cuptorul la 180 °C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Din aluat formează două rulouri lungi, apoi taie-le cu un cuțit în bucăți egale. Din fiecare bucățică rulează cilindri mici, pe care îi modelezi în formă de cornulețe.
- 3După ce tava este completă, introduce-o încă 10 minute la frigider, pentru ca aluatul să se întărească. Coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10 minute, până când cornulețele se rumenesc ușor.
- 4Lasă-le să se răcească puțin pe tavă și, cât sunt încă calde, tăvălește-le prin zahărul pudră amestecat cu vanilia. Dacă se rup, mai lasă-le puțin să se răcească înainte de a le tăvăli. Poftă bună!

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
