Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- 500 g lapte integral
- ½ linguriță pudră vanilie
- 25 g amidon de porumb
- 3 gălbenușuri
- 100 g zahăr tos
- 150 g cremă de fistic
- 250 g smântână pentru frișcă
- 300–400 g rom sau după gust
Mod de preparare
- 1Începe cu pregătirea budincii de casă. Toarnă laptele într-un vas mai mare, adaugă vanilia și încălzește treptat. Între timp, într-un bol separat, amestecă ușor amidonul cu gălbenușurile, zahărul tos și două linguri de lapte.
- 2Când laptele începe să fiarbă, ia-l imediat de pe foc și toarnă-l încet, în fir subțire, peste amestecul de gălbenușuri. În timpul turnării, bate energic cu telul ca să nu se coaguleze din cauza temperaturii ridicate.
- 3Strecoară amestecul printr-o sită fină înapoi în vas și, amestecând continuu, adu din nou la fierbere. Fierbe încă 5 minute — budinca va începe să se îngroașe treptat. Când e gata, ia vasul de pe foc și lasă să se răcească aproximativ 10 minute.
- 4În budinca călduță încorporează untul de fistic, smântâna pentru frișcă și romul, apoi amestecă până obții un lichior omogen. Toarnă lichiorul în sticle și lasă-l la frigider cel puțin 48 de ore să se așeze.

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
