• Descoperă catalogul nostru de Crăciun!🎄
    Aici vei găsi toată inspirația de care ai nevoie în perioada sărbătorilor.
  • Promoție pentru clienții noi! 🧡 360 lei reducere totală la primele 4 comenzi. 

    -50 lei la prima comandă folosind BUNVENIT, la categoria "Fructe și legume", + 3x50 lei la următoarele 3 comenzi + contravaloarea beneficiilor aferente abonamentului Premium, gratuit pentru 1 lună.

Livrare gratuită, cu garanția livrării astăzi până în ora 17:00, produse exclusive doar pentru membri și multe alte beneficii.Livrare în aceeași zi
Comandă de 4 ori pe lună fără o valoare minimă a comenzii
Reduceri de până la 20% la produsele selectate
Ai mereu livrare gratuită și multe alte beneficii
Livrare

Coș

6 Portii

Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă

Ingrediente pentru maia

  • 350g de făină
  • 350g griș
  • Ulei vegetal
  • 10g drojdie proaspătă

Ingrediente pentru aluat

  • 60 ml lapte călduț
  • 15g dojdie instant
  • 50ml de ulei de măsline
  • 500 g făină fină și făină care se presară sub aluat
  • 15g de sare

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Preparare

  • 1Dizolvăm drojdia în 30 ml apă călduță.
  • 2Conectăm cârligul de frământat la mixerul cu bol și începem să amestecăm la viteză medie. Adăugăm treptat amestecul de drojdie și 170 ml apă călduță. Amestecăm cu robotul timp de 5 minute, până când aluatul devine neted și elastic.
  • 3Ungem un vas cu ulei și punem aluatul. Acoperim vasul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la căldură timp de 12-15 ore.
  • 4Preparăm aluatul.
  • 5Amestecăm într-un vas drojdia cu 30 ml de apă călduță până când obținem o consistență cremoasă, după care amestecăm cu 370 ml de apă călduță.
  • 6Punem mixerul într-un vas cu lapte, adăugăm un amestec de drojdie și amestecăm cu făina care se adaugă treptat. Amestecăm aluatul în treapta de viteză superioară a robotului, timp de 10 minute. Apoi adăugăm sare și ulei de măsline și amestecăm încă 1 minut.
  • 7Tamponăm aluatul cu ulei, acoperim cu un șervet curat și îl lăsăm la căldură timp de 1-1,5 ore până când își dublează volumul.
  • 8Presărăm făina și împăturim cu grijă aluatul dospit.
  • 9Modelăm cu grijă aluatul într-o foaie dreptunghiulară de 2,5 cm înălțime și îl tăiem cu cuțitul sau cu o rolă de tăiat aluatul în 6 dreptunghiuri egale.
  • 10Se încălzește cuptorul la 220°C.
  • 11Transferăm toate părțile pe hârtia de copt, presărăm făină deasupra și lăsăm 30 de minute la căldură.
  • 12Pulverizăm peretele cuptorului cât mai repede posibil cu apă, până se formează aburi. Introducem imediat tava cu aluatul în cuptor și închidem ușa cuptorului cât mai repede posibil.
  • 13Lăsăm la copt 30 de minute, după care scoatem tava cu aluatul și o lăsăm la răcit.
Sezamo

Ingrediente pentru maia

Ingrediente pentru aluat