Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- o jumătate de căpățână de conopidă
- 100 g făina albă
- 1 linguriță de boia dulce
- 40 g unt
- 1 linguriță de zahăr alb
- 40 g sos sriracha
- sare după gust
- piper după gust
Pentru sosul de iaurt
- 120 g de iaurt simplu
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță zeamă de lâmâie
- o mână de pătrunjel
- un vârf de sare
Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.
Instrucțiuni
- 1Preîncălzește cuptorul la 235 °C și tapetează tavă cu hârtie de copt.
- 2Rupe conopida în buchețele individuale și pune-le deoparte.
- 3Într-un bol, amestecă făina cu boiaua de ardei, pudra de usturoi și un praf de sare.
- 4Adaugă apa și amestecă până obții un aluat gros, apoi adaugă buchețelele de conopidă și amestecă pentru a le acoperi uniform.
- 5Întinde buchețelele acoperite pe tava de copt, lăsând spațiu între ele.
- 6Coace în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului pentru a le face crocante pe toate părțile.
- 7Între timp, prepară sosul Buffalo: topește untul cu zahărul, apoi încorporează sriracha.
- 8Unge conopida coaptă pe toate părțile cu sosul Buffalo și introduce-o din nou în cuptor pentru încă 10 minute - supraveghează cu atenție pentru a evita arderea.
- 9În cele din urmă, prepară sosul de iaurt. Amestecă iaurtul cu usturoiul presat, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt și sare după gust. Poftă bună!

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!