Skip navigation

2 Porții
New

Buy all ingredients right below the recipe

Ingrediente

  • 600 g de cartofi
  • ½ linguriță usturoi uscat
  • 1/3 linguriță boia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare după gust
  • piper după gust

Pentru sos

  • 120 g smântână
  • o mână de chivas
  • 1 cățel de usturoi

Mod de preparare

  • 1
    Pune cartofii într-o oală mare cu apă, adaugă sare și fierbe-i până se înmoaie — ar trebui să dureze 20–30 de minute, în funcție de mărime. Scurge cartofii fierți, mută-i pe un prosop curat și lasă-i 5 minute să se usuce și să se răcească puțin. Între timp, preîncălzește cuptorul la 230 °C și tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  • 2
    Așază cartofii fierți în tavă și, cu fundul unui pahar sau al unei căni, zdrobește-i ușor. Cu cât îi aplatizezi mai mult, cu atât vor fi mai crocanți. Lasă-i așa, zdrobiți, încă 5 minute, pentru a lăsa aburul să iasă. Într-un bol mic, amestecă uleiul, sarea, piperul, usturoiul uscat și boiaua afumată, apoi unge fiecare cartof cu acest mix. Dă tava la cuptor pentru 25 de minute sau până când cartofii sunt aurii și crocanți.
  • 3
    Între timp, pregătește sosul: amestecă smântâna cu chivasul tocat mărunt și usturoiul zdrobit, adaugă sare și amestecă. Poftă bună!
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente

Pentru sos