Sari peste navigare
  • Primești un leu pentru fiecare ambalaj SGR returnat
    Reciclează cu Sezamo și primești puncte duble pentru fiecare ambalaj SGR returnat.

Cumpără ingredientele necesare sub rețetă

Ingrediente

  • 2 cartofi medii, curățați și feliați
  • 2 roșii proaspete, feliate
  • 1 vânătă mare, feliată
  • 2 dovlecei medii, feliați
  • 3 cepe roșii, feliate
  • 3 ardei roșii, feliați
  • 2 linguri sos de roșii (passata) sau roșii cubulețe
  • 2 linguri oțet balsamic alb
  • Brânză Feta (pentru servire)
  • sare după gust
  • piper după gust

Marinadă

  • ½ cană ulei de măsline extravirgin
  • 3 căței de usturoi mărunțiți
  • o mână de cimbru

Mod de preparare

  • 1
    Preîncălzește cuptorul la 190°C. Feliază fin toate legumele.
  • 2
    Pune roșiile într-un bol, asezonează cu sare și amestecă-le cu marinadă. Repetă procesul pentru cartofi, vânătă și ardei. Pentru ceapă, folosește oțetul în locul sării înainte de a adăuga marinada.
  • 3
    Amestecă uleiul de măsline, usturoiul mărunțit și verdețurile tocate într-un bol mic.
  • 4
    Așează legumele în straturi sau rânduri într-o tavă de copt. Toarnă restul marinadei peste ele. Adaugă cele 2 linguri de sos de roșii/passata și apoi pune aproximativ ⅓ cană de apă într-un colț al tăvii (nu o turna direct peste legume).
  • 5
    Coace 45–60 de minute, până când legumele sunt aurii și fragede. Lasă preparatul să se odihnească 15 minute înainte de servire, apoi servește cu brânză Feta.
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente

Marinadă