Buy all ingredients right below the recipe
Ingrediente
- 300 de grame de carne tocată de vită
- 4 felii de cheddar
- o mână de nachos
- o ceapă roșie
- 2 castraveți murați
- câteva frunze de salată
- 4 tortillas
Pentru sos
- 2 lingurițe de maioneză
- 2 lingurițe de iaurt grecesc
- 1 linguriță de miere
- o jumătate de linguriță de pudră de usturoi
Mod de preparare
- 1Începe cu pregătirea cepei caramelizate – curăță ceapa și taie-o în jumătăți subțiri, în formă de semilună. Încălzește o tigaie și, când e bine încinsă, adaugă suficient ulei și lasă-l să se înfierbânte. Pune ceapa în uleiul fierbinte și soteaz-o, amestecând ocazional, până devine aurie – va dura câteva minute. Scoate ceapa caramelizată din tigaie și las-o deoparte.
- 2Împarte carnea de vită în două părți egale și formează câte o bilă. Pune-le în tigaia încinsă și, cu o spatulă, apasă-le bine până devin chiftele plate. Lasă-le să se rumenească pe prima parte, apoi întoarce-le și gătește-le până când sunt bine pătrunse.
- 3Între timp, pregătește sosul – amestecă toate ingredientele într-un bol și omogenizează bine până obții o compoziție cremoasă.
- 4Unge tortilla mare cu sos, lăsând o margine de aproximativ 3 cm liberă. Așază salată romaine tocată și chifteaua de carne gătită. Adaugă felii de brânză, castraveți murați feliați, ceapa caramelizată și nachos crocanți. Unge și tortilla mică cu sos, apoi pune-o deasupra, cu partea unsă în jos, peste nachos.
- 5Acum e timpul să o împachetezi. Cu degetele, pliază treptat marginile tortilla-i mari spre centru, astfel încât să se suprapună în porțiuni. Nu trebuie să fie perfect, dar wrap-ul trebuie să fie bine închis
- 6Gătește-l într-o tigaie sau pe grill. Pune wrap-ul cu partea pliată în jos pe tigaia încinsă și gătește-l 1-2 minute până devine auriu. Apoi întoarce-l și rumenește-l și pe cealaltă parte.

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
