• Promotion for new customers! 🧡 360 lei total discount on the first 4 orders.

    Use code BUNVENIT for -50 lei for the first order, in the "Fruits and vegetables" category, + 3x50 lei for the next 3 orders + the value of the benefits related to the Premium subscription, free for 1 month.

    Show more
Free delivery, with guaranteed delivery today by 17:00 and many other benefitsSame day delivery
Purchase 2x a month without a minimum order amount
Exclusive up to 20% discount on top products
Always free delivery and many other benefits

Buy all ingredients right below the recipe

Ingrediente

  • 1 cană de orez basmati (spălat și scurs)
  • 2 linguri de ulei vegetal sau ghee (unt clarificat)
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1/2 cană de frunze proaspete de mentă (pudina), tocate
  • 1/2 cană de frunze proaspete de coriandru (dhania), tocate
  • 1/2 linguriță de semințe de chimen
  • 1/2 linguriță de semințe de fenicul
  • 1 bat de scortisoara
  • 1-2 bucati anason stelat
  • 2-3 măsline (optional)
  • Sare după gust

The assortment range depends on your location. Please enter your address to see what goods we offer in your area.

Instrucțiuni

  • 1Spălați orezul basmati și lăsați-l să se scurgă.
  • 2Într-o oală mare, încălziți uleiul vegetal sau ghee pe foc mediu.
  • 3Adăugați semințele de chimen, semințele de fenicul, scortisoaara si anasonul stelat în uleiul încălzit și prăjiți-le până devin aromate și încep să plesnească.
  • 4Adăugați ceapa tocată și usturoiul tocat în tigaie și gătiți-le până ceapa devine moale și ușor aurie.
  • 5Adăugați frunzele tocate de menta (pudina) și de coriandru (dhania) în tigaie. Amestecați bine și gătiți timp de 2-3 minute până se înmoaie.
  • 6Adăugați orezul scurs în tigaie și amestecați-l bine cu ierburile și condimentele. Gătiți timp de 2-3 minute, amestecând constant.
  • 7Adăugați apă suficientă pentru a acoperi orezul. Adăugați sare după gust și amestecați.
  • 8Lăsați apa să fiarbă, apoi reduceți căldura la minim și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați orezul să fiarbă timp de 15-20 de minute sau până când orezul este gătit și toată apa este absorbită.
  • 9La final, adăugați măslinele, dacă doriți, și semiintele de pin usor prajiite si amestecați-le în orez.
  • 10Serviți Pudina-Dhania Ka Chawal ca și garnitura la alte feluri de mâncare indiene sau ca mâncare principală, garnisit cu puțin coriandru tocat proaspăt. Poate fi savurat cu raita sau cu o bucată de pâine naan.
Sezamo

Ingrediente