• Promoție pentru clienții noi! 🧡 360 lei reducere totală la primele 4 comenzi. 

    -50 lei la prima comandă folosind BUNVENIT, la categoria "Fructe și legume", + 3x50 lei la următoarele 3 comenzi + contravaloarea beneficiilor aferente abonamentului Premium, gratuit pentru 1 lună.

Livrare gratuită, cu garanția livrării astăzi până în ora 17:00, produse exclusive doar pentru membri și multe alte beneficii.Livrare în aceeași zi
Comandă de 2 ori pe lună fără o valoare minimă a comenzii
Reduceri de până la 20% la produsele selectate
Ai mereu livrare gratuită și multe alte beneficii
2 Porții

Cumpărați toate ingredientele chiar sub rețetă

Ingrediente

  • 1 cană de orez basmati (spălat și scurs)
  • 2 linguri de ulei vegetal sau ghee (unt clarificat)
  • 1 ceapă medie, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, tocați fin
  • 1/2 cană de frunze proaspete de mentă (pudina), tocate
  • 1/2 cană de frunze proaspete de coriandru (dhania), tocate
  • 1/2 linguriță de semințe de chimen
  • 1/2 linguriță de semințe de fenicul
  • 1 bat de scortisoara
  • 1-2 bucati anason stelat
  • 2-3 măsline (optional)
  • Sare după gust

Gama de produse disponibile pentru livrare depind de adresa ta. Introdu adresa pentru a vedea ce produse livrăm în zona ta.

Instrucțiuni

  • 1Spălați orezul basmati și lăsați-l să se scurgă.
  • 2Într-o oală mare, încălziți uleiul vegetal sau ghee pe foc mediu.
  • 3Adăugați semințele de chimen, semințele de fenicul, scortisoaara si anasonul stelat în uleiul încălzit și prăjiți-le până devin aromate și încep să plesnească.
  • 4Adăugați ceapa tocată și usturoiul tocat în tigaie și gătiți-le până ceapa devine moale și ușor aurie.
  • 5Adăugați frunzele tocate de menta (pudina) și de coriandru (dhania) în tigaie. Amestecați bine și gătiți timp de 2-3 minute până se înmoaie.
  • 6Adăugați orezul scurs în tigaie și amestecați-l bine cu ierburile și condimentele. Gătiți timp de 2-3 minute, amestecând constant.
  • 7Adăugați apă suficientă pentru a acoperi orezul. Adăugați sare după gust și amestecați.
  • 8Lăsați apa să fiarbă, apoi reduceți căldura la minim și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați orezul să fiarbă timp de 15-20 de minute sau până când orezul este gătit și toată apa este absorbită.
  • 9La final, adăugați măslinele, dacă doriți, și semiintele de pin usor prajiite si amestecați-le în orez.
  • 10Serviți Pudina-Dhania Ka Chawal ca și garnitura la alte feluri de mâncare indiene sau ca mâncare principală, garnisit cu puțin coriandru tocat proaspăt. Poate fi savurat cu raita sau cu o bucată de pâine naan.

Ingrediente