Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- ½ cană fasole pestriță uscată borlotti
- ⅓ cană năut uscat
- 7 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă medie, tocată
- 2 morcovi medii, curățați și tocați
- 2 tije de țelină, tocate
- 2 căței de usturoi mărunțiți
- 1 conservă roșii (aprox. 800 g)
- 3 cartofi medii, curățați și tăiați cubulețe
- ½ fenicul tocat
- o mână de pătrunjel
- o mână de busuioc
- ⅔ cană de couscous
- sare după gust
- piper după gust
- Pecorino Romano (pentru servire)
Mod de preparare
- 1Înmoaie legumele uscate: Pune bobul, fasolea pestriță și năutul la înmuiat în apă timp de 8–16 ore (peste noapte). Scurge și clătește bine.
- 2Sotează legumele: Încălzește 3 linguri de ulei de măsline într-o oală mare de supă, la foc mediu. Adaugă ceapa, morcovii și țelina; gătește până se înmoaie (aprox. 5 minute). Adaugă usturoiul și mai gătește 20 de secunde.
- 3Fierbere: Încorporează roșiile, cartofii, feniculul, verdețurile și leguminoasele înmuiate. Adaugă suficientă apă (6–8 căni) cât să acopere ingredientele cu aproximativ 2–3 cm. Adu la fierbere, apoi redu focul și fierbe fără capac până când fasolea este fragedă (aprox. 1,5 ore). Adaugă apă suplimentar dacă este nevoie.
- 4Adaugă pastele: Încorporează fregola (sau couscous-ul), sarea și piperul. Fierbe încă 10 minute până când pasta este gătită.
- 5Servire: Toarnă 1 lingură de ulei de măsline în fiecare bol, adaugă supa și presară Pecorino Romano ras.

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
