Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- 1 ceapă
- 40 g morcov, tocat fin
- 50 g zucchini, tocat fin
- 25 g ardei gras roșu, tocat fin
- 125 g pastă de tomate
- 3 roșii proaspete, tocate
- 2 căței de usturoi
- Paste (spaghetti), cantitate în funcție de preferințe
- 50 g linte roșie
- Busuioc proaspăt (tocat), pentru decor
- sare după gust
- piper după gust
- Opțional: brânză vegană sau drojdie inactivă pentru presărat deasupra
Mod de preparare
- 1Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul de măsline și sotează ceapa tocată până devine translucidă.
- 2Adaugă morcovul, dovlecelul și ardeiul roșu tocate. Călește-le pentru puțin timp, până încep să se înmoaie. Apoi adaugă usturoiul mărunțit și sotează încă un minut.
- 3Adaugă roșiile tocate, lintea hidratată și pasta de roșii; pune un strop de apă dacă este nevoie. Acoperă și lasă să fiarbă încet aproximativ o oră (sau până când lintea și legumele sunt moi), amestecând din când în când și adăugând apă dacă sosul devine prea gros.
- 4Între timp fierbe spaghetele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- 5Amestecă pastele fierte cu sosul. Dacă pregătești porții în avans, ia în calcul să amesteci pastele cu sosul chiar înainte de servire.
- 6Asezonează cu sare și piper după gust, presară busuioc tocat. Dacă dorești, adaugă deasupra o alternativă de brânză vegană sau drojdie inactivă.

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
