Sari peste navigare

Cumpără ingredientele necesare sub rețetă

Ingrediente

  • 200 g tempeh
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 ceapă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
  • 2 linguri pastă de curry roșu
  • 2 linguri unt de arahide
  • 250 ml lapte de cocos
  • 100 ml supă de legume
  • 100 g fasole verde
  • 120 g orez basmati sau jasmine
  • 1 linguriță suc de lime
  • sare după gust

Mod de preparare

  • 1
    Gătește orezul. Taie tempeh-ul în cubulețe mici. Toacă fin ceapa, mărunțește usturoiul, rade ghimbirul.
  • 2
    Încălzește uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa și gătește 2 minute până se înmoaie. Adaugă usturoiul și ghimbirul, gătește 30 de secunde.
  • 3
    Încorporează pasta de curry și untul de arahide; gătește scurt pentru a elibera aroma.
  • 4
    Toarnă laptele de cocos și supa de legume; lasă să fiarbă încet.
  • 5
    Adaugă tempeh-ul și gătește aproximativ 10 minute până când sosul se îngroașă.
  • 6
    Adaugă spanacul sau fasolea verde și sucul de lime; mai gătește 2 minute.
  • 7
    Gustă și adaugă sare dacă este nevoie.
  • 8
    Servește curry-ul peste orez aburind.
Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!

Ingrediente