Cumpără ingredientele necesare sub rețetă
Ingrediente
- 200 g tempeh
- 1 lingură ulei de susan
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ghimbir proaspăt, ras
- 2 linguri pastă de curry roșu
- 2 linguri unt de arahide
- 250 ml lapte de cocos
- 100 ml supă de legume
- 100 g fasole verde
- 120 g orez basmati sau jasmine
- 1 linguriță suc de lime
- sare după gust
Mod de preparare
- 1Gătește orezul. Taie tempeh-ul în cubulețe mici. Toacă fin ceapa, mărunțește usturoiul, rade ghimbirul.
- 2Încălzește uleiul într-o tigaie, adaugă ceapa și gătește 2 minute până se înmoaie. Adaugă usturoiul și ghimbirul, gătește 30 de secunde.
- 3Încorporează pasta de curry și untul de arahide; gătește scurt pentru a elibera aroma.
- 4Toarnă laptele de cocos și supa de legume; lasă să fiarbă încet.
- 5Adaugă tempeh-ul și gătește aproximativ 10 minute până când sosul se îngroașă.
- 6Adaugă spanacul sau fasolea verde și sucul de lime; mai gătește 2 minute.
- 7Gustă și adaugă sare dacă este nevoie.
- 8Servește curry-ul peste orez aburind.

Sezamo
Am adunat pentru tine rețetele noastre preferate, de la deserturi la mâncăruri din toată lumea, dar și clasicele mult îndrăgite. Le iubim pe toate!
